Na výrobu vlastního jogurtu používám jogurtovač. Do 1 litru plnotučného mléka rozmíchám celý malý bílý neslazený jogurt activia o hmotnosti 120 g. Mléko musí být plnotučné, z polotučného mléka se dobrý jogurt neudělá. Mléko nezahřívám, beru krabicové trvanlivé mléko pokojové teploty. Do směsi mléka lze přidat malou vrchovatou lžičku cukru, jogurty jsou pak lahodnější. Jogurt je lepší promíchat nejprve s menším množstvím mléka, a pak zbytek mléka dolít.
Jogurtovou směs naleju do skleniček jogurtovače, skleničky zašroubuji a zapnu na 5 h. Pro tento účel je vhodné mít časovač, který nastavíte na 5 h, a pak se vypne. Buď nastavuji souvislý úsek zapnutí na 5 h, nebo střídám 45 min. zapnutí s 15 minuty vypnutí po dobu 6 h, tj. 6×.
Osvědčilo se mi jogurty zapínat v 17 h večer a vypnout je pak ve 22 h před spaním. Jogurty poté nechám v místnosti v teple i přes noc. Nic se jim nestane a oni dojdou. Ráno kolem 7 až 8 h jsou jogurty pěkně hotové. Vezmu je a dám do ledničky a většinou jeden hned sním.
Před konzumací obsah jogurtu lehce promíchám. Chutnají skvěle, většinou lépe než originální activia. Při tomto postupu nejsou ani moc ani málo udělané.